A bajnokesélyes BVSC ellen kezdi meg a szezont csapatunk.

A nyári átigazolási időszakban jelentős változások történtek együttesünknél a játékoskeretben, csapatunk tovább fiatalodott. Érkezett: Czerula Dávid (kapus), Emperger László, Falusy Bálint, Földesi Dominik, Gere Zoltán, Kiss Levente, Páll-Bohus Levente, Steer Bence (kapus), Tajti Balázs, és Wágner Richárd. Kilencen máshol, többen alacsonyabb osztályban folytatják, Rodenbücher István pedig visszavonult.

Csapatunk öt felkészülési mérkőzést játszott a bajnokság kezdete előtt: Dunaújváros – Gárdonyi-Agárdi Gyógyfürdő 4–3, Gárdonyi-Agárdi Gyógyfürdő – SBTC 1–1, Gárdonyi-Agárdi Gyógyfürdő – Gerjeni SK 0–1, Gárdonyi-Agárdi Gyógyfürdő – Paksi FC II 0–2, Pénzügyőr SE – Gárdonyi-Agárdi Gyógyfürdő 0–0.

„Majdnem teljesen új csapatot kellett építenünk a nyáron, sokan jöttek és sokan mentek. Ígéretesnek látom a gárdát, elégedett vagyok az új igazolásokkal. Kell még egy kis idő, hogy összeszokjunk, de minden össze fog állni. Örülök, hogy már az első fordulóban bajnokesélyes gárdával találkozunk, jobban szeretek ilyen csapatok ellen kezdeni, mivel az első mérkőzésen bármi megtörténhet. Ellenfelünknél sok rutinos játékos van, de nálunk is mindenki meg akarja majd mutatni, mire képes. Nekünk nincs veszíteni valónk, jó mérkőzést várok” – fogalmazott Lazics Bojan, együttesünk szakvezetője.

Első bajnoki ellenfelünk a BVSC-Zugló lesz vasárnap 17 óra 30 perckor. A fővárosi gárda az előző szezonban 78 ponttal 2. helyen végzett az NB III Keleti csoportban. Az együttes a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) döntésének értelmében átkerült a Nyugati csoportba.

A BVSC-nél is nagy volt a játékosmozgás. Érkezett a klubhoz Erdélyi László (Soroksár), Fröhlich Roland (Szentlőrinc), Géringer Tamás (Balatonfüred), Kokenszky Norbert Imre (III. Kerületi TVE), Kovács Benedek Pál (RKSK), Nagy József (RKSK), Szalánszki Gergő (Vác), Takács Zsolt Zsombor (Soroksár), Osztovits Marcell (Grund FC), Marko Filipovics (UTE). Távozott az egyesülettől Balázs Bálint (Pénzügyőr), Gábor Péter (ESMTK), Horváth Gábor (BKV Előre), Murai Márk (Csákvár) és Schrammel Ádám (Pénzügyőr), Tóth Keve visszatért kölcsönjátéka után Budaörsre, illetve a két egykori magyar válogatott Balogh Béla és Hrepka Ádám, valamint a korábbi NB I-es játékos Kovács Gábor visszavonult.

A BVSC-Zugló 9 felkészülési mérkőzéssel hangolt az új kihívásokra: BVSC-Zugló – Vasas 1–5, MTK Budapest – BVSC-Zugló 2–0, BVSC-Zugló – Vác 0–2, Dorogi FC – BVSC-Zugló 4–3, BVSC-Zugló – Kelen SC 1–4, BVSC-Zugló – Iváncsa 5–3, BVSC-Zugló – BKV Előre 3–0, III. Ker. TVE – BVSC-Zugló 4–2, BVSC-Zugló – FC Dabas 2–1

A bajnoki címre hajtó csapat néhány nappal az első forduló előtt nevezte ki új vezetőedzőjét, Buzsáky Ákost. A 39 éves szakember játékosként szerepelt a portugál FC Porto, az angol Plymouth, a QPR, a Portsmouth és a Barnsley együttesében, míg itthon az MTK-ban és az FTC-ben futballozott. A portugálokkal 2003-ban UEFA-Kupa-győztes Buzsáky 20 alkalommal lépett pályára a magyar válogatottban. A korábbi középpályás már irányított NB III-as gárdát, 2018–2019-as szezonban a III. Kerületnél volt edző. Buzsáky Ákos neve mellett ismerősen csenghet a futballbarátok számára Kisteleki István neve is, az MLSZ korábbi elnöke a BVSC-Zugló szakmai igazgatója.

NB III Nyugati csoport, 1. forduló

BVSC-Zugló – Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő

Helyszín: Budapest, BVSC Stadion

Időpont: 2021. 08. 01. (vasárnap) 17 óra 30 perc

Vezeti: Borbás (Zahorecz, Németh B.)

Fotó: Gárday Balázs

Köszönjük támogatásukat

Magyar Labdarúgó-szövetségAgárdi Gyógy- és Termálfürdő Zrt.Gárdony Város Önkormányzata

 

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletek az adatvédelmi nyilatkozatban.