Hosszabbításban szenvedett egygólos vereséget csapatunk.

Az NB II-ből kiesett Kaposvár látogatott a Parkerdőbe a MOL Magyar Kupa első fordulójában. A mérkőzés előtt klubunk elbúcsúztatta a visszavonuló Rodenbücher Istvánt. Egykori csapatkapitányunk játszott az MTK-ban, Siófokon, az FTC-ben, Pápán, a Vasasban, Szigetszentmiklóson, hozzánk 2017 nyarán érkezett. Az MTK-val 2008-ban magyar bajnokságot és magyar szuperkupát nyert, valamint kétszer szerepelt a magyar válogatottban. Négy éves gárdonyi időszaka alatt feljutott csapatunkkal az NB III-ba, az előző szezonban 30 bajnokin erősítette együttesünket, minden sorozatot figyelembe véve pedig 109 meccsen 20 gólt lőtt nálunk.

Az első félidőben a vendégek kapusa, Ipacs Péter bravúrjaival többször megmentette csapatát a kapott góltól. A 44. percben Tajti Balázs lövésénél a kapufa segítette ki, majd Gere Zoltánt kaszálták el szabálytalanul a tizenhatoson belül.  A megítélt büntetőt Tóth Tibor lőtte, de jobbra tartó lövését a kapus védte.

A második félidőben gyorsan eldönthettük volna a meccset, de sikerült újabb három lehetőséget elpuskáznunk, Tajti szabadrúgásánál megint a kapufa mentett. Steer Bencének egy védőnkről megpattanó lövésnél kellet bravúrt bemutatnia és volt két magabiztos védése is.  

A továbbjutás a hosszabbításban dőlt el: a 105. percben Zvara Dávid lövése megpattant az ötösön,  Steer a kapufára tolta, de a kipattanó János Norbert elé került, aki közelről a bal alsóba gurított (0–1).

A visszavágásra nem kell sokat várni, hiszen a bajnokságban is találkozunk majd a kaposváriakkal.

MOL Magyar Kupa, 1. forduló

Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő–Kaposvári Rákóczi FC 0–1 (0–0, 0–0, 0–1)

Gárdony: Steer – Mód, Falusy, Koronczi, Földesi – Szabó B., Tajti B. (Páll-Bohus, 97.) – Gere (Kiss L., 91.), Király B. (Emperger, 75.), Balogh B. – Tóth T. (Wágner, 51.)

Kaposvár: Ipacs – Harsányi, Gál Lakatos G. (Jancsó, 100.) – Czuczi, Zólyomi (Balog A., 72.), Zvara, Borbély (Szerderkényi, 100.) – János N. (Fehérvári, a 116. percben), Mayer M. (Orsós T., 82.), Bíró D.

G.: János N. (105.)

Sárga lap: Földesi (30.), Tajti B. (85.), Emperger (92.), Mód (107.), ill. Czuczi (30.), János N. (84.), Bíró D. (85.)

Vezette: Derdák (Kulman, Keszthelyi)

Köszönjük támogatásukat

Magyar Labdarúgó-szövetségAgárdi Gyógy- és Termálfürdő Zrt.Gárdony Város Önkormányzata

 

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletek az adatvédelmi nyilatkozatban.