Csapatunk nyolcgólos mérkőzésen szerezte meg szezonbeli első hazai győzelmét, a jó erőkből álló Gyirmót II ellen.

Nagyszerűen kezdtünk: az 5. percben Tajti Balázs lőtt tizenhat méterről kapura, a kísérletet a vendég kapus tolta bravúrral szögletre. Nem sokkal később Tajti bal oldali szabadrúgásánál Iváncsics Péter védett, de a kavarodást kihasználva a kipattanóra érkező Bika Zalán az ötös vonaláról jobbal a bal felsőbe bombázott (1–0). A fiatal játékosnak ez volt az első gólja csapatunkban, az első hazai mérkőzésén.

A 9. percben Gere Zoltán ment el kiválóan a jobb oldalon, majd a tizenhatoson belül jól készített vissza Tóth Tibor elé, aki közelről jobbal a hálóba gurított (2–0).

Ezután magukra találtak a vendégek. A 20. percben Herjeczki Kristóf bal oldali, laposan belőtt szögletét rúgta átvétel nélkül Szatmári István a lábak között a jobb oldali kapufára. Öt perc múlva Kirják Henrik ívelésének alá futottunk, érkezett Herjeczki, aki a labdát kényelmesen átvette, majd a kapu közepébe lőtt (2–1).

A félidő hajrájában Steer Bence kétszer is bravúrral hárított, előbb Herjeczki próbálkozást ütötte ki a léc alól, majd Szatmári jobb oldali szabadrúgását védte.

Az első játékrész hosszabbításában Tóth jobb oldali beadása állt meg egy kapu előtti tócsán, erre Kökény Dorián csapott le, s lőtt a kapu bal oldalába (3–1). A 18 éves játékosunknak ez volt az első gólja együttesünkben.

A fordulás után Tajti jobb oldali szabadrúgásánál Koronczi Bence maradt üresen az ötös vonalán, aki így közelről a kapuba csúsztatott (4–1).

A 70. percben Herjeczki csapta be a védőt, majd igazítva egyet a labdán tizennégy méterről jobbal a jobb kapufa segítségével a hálóba lőtt (4–2).

Negyed órával a vége előtt ismét Gere ment el remekül a jobb oldalon, azonban jó ütemű centerezését Tóth öt méterről a bal alsó mellé lőtte.

A találkozó hajrájában Szatmári az ápolást követően nem adta vissza a labdát Steernek, hanem kapura passzolta, a labda pedig a gólvonalon túlra gurult (4–3). A középkezdést követően Szatmári csapattársai sportszerűségből jelesre vizsgáztak, hiszen – a mérkőzésen jó teljesítményt nyújtó – Gerének hagyták, hogy az üres kapura vezesse a labdát, így visszaállítsa a kétgólos különbséget (5–3).

A győzelemmel csapatunk megszerezte szezonbeli első hazai győzelmét, s ezzel nyolc pontos a szezonban.

 

 

NB III Nyugati csoport, 11. forduló

Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő – Gyirmót FC Győr II 5–3 (3–1)

Gárdony: Steer – Falusy, Bika (Varga Zs., 90.), Koronczi, Emperger – Szabó B., Földesi (Mód a szünetben) – Gere, Tajti, Kökény (Cziklin, 85.) – Tóth T.

Gyirmót II: Ivancsics – Béli (Somogyi-Bakos, 58.), Csörgő, Wágenhoffer, Kirják – Kovács D. – Vogyicska (Dán, 77.), Ominger (Nagy K. a szünetben) – Szatmári (Németh B., 89.) – Herjeczki, Mayer Á.

G.: Bika (7.), Tóth T. (9.) Kökény (45.), Koronczi (60.), Gere (83.), ill. Herjeczki (25., 70.), Szatmári (82.)

Sárga lap: Koronczi (51.), Varga Zs. (92.)

Vezette: Szalai L. (Gyürüsi, Deme)

Fotó: Bohus Viki

Köszönjük támogatásukat

Magyar Labdarúgó-szövetségAgárdi Gyógy- és Termálfürdő Zrt.Gárdony Város Önkormányzata

 

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletek az adatvédelmi nyilatkozatban.